Збиток від витоків даних з компаній СМБ по всьому світу склав в 2013 р. понад $2 млрд - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збиток від витоків даних з компаній СМБ по всьому світу склав в 2013 р. понад $2 млрд - експерти

Світ
150
Збиток від витоків даних з компаній середнього і малого бізнесу (СМБ) по всьому світу склав в 2013 році понад $2 млрд, йдеться в дослідженні компанії InfoWatch (російський розробник рішень в галузі інформаційної безпеки).
“До недавнього часу вважалося, що проблема просочувань конфіденційної інформації не зачіпає малий і середній бізнес, – йдеться в матеріалах InfoWatch. – Начебто, вартість інформаційних активів в сегменті СМБ не настільки висока, як в крупних компаніях, обсяг конфіденційних даних невеликий, самі дані не впливають на створення конкурентної переваги, а гіпотетичний збиток від витоку даних мінімальний – таке подання хибне”.
За даними InfoWatch, в 2013 році витоки даних з підприємств СМБ скомпрометували 129,3 млн записів. В той же час крупний бізнес допустив витоки, що скомпрометували 431,9 млн записів. При цьому збиток від витоків даних в крупних компаніях склав $5,7 млрд.
За оцінками дослідників, збиток від витоку одного запису (персональні дані, у тому числі реквізити пластикових карт, номери соцстрахування та ін.) в середніх компаніях (50-500 комп’ютерів) складає $15,9, в малих – $2,1, у великих – $13,4.
Основними каналами витоку даних в компаніях СМБ названі паперові документи (21,4% і 23,3% в крупному бізнесі), електронна пошта (15,8% і 14,1%), інтернет і “хмара” (15,4% і 14,9%). При цьому відзначається, що основні інциденти в сегменті СМБ пов’язані з витоком персональних даних, на які припадає 95% витоків. У крупному бізнесі на цей тип даних припадає 83% витоків.
У дослідженні вказано також, що в невеликих і середніх компаніях 75,8% витоків пов’язано з неправомірною діяльністю або помилками власних співробітників організації. У крупному бізнесі на співробітників припадає лише 44,8% витоків, а ще 40% – на персонал контрагентів.
Всього торік InfoWatch зареєструвала 448 випадків просочування конфіденційної інформації з компаній СМБ. Це близько 40% від загального числа витоків. При цьому дослідники прогнозують, що в найближчій перспективі частка середніх і малих компаній в розподілі витоків зростатиме. У тому числі, завдяки, з одного боку, зростанню рівня захищеності крупного бізнесу від витоків, а з іншого – слабкому захисту інформаційної безпеки в сегменті СМБ.
У Росії на компанії СМБ припадає 61% від загального числа витоків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас