Частка угод з обміну квартир в Києві зросла в 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка угод з обміну квартир в Києві зросла в 2 рази

Нерухомість
1115
Частка угод з обміну житла від загальної кількості всіх операцій з купівлі-продажу на вторинному ринку Києва за останні два місяці зросла вдвічі. Так, ще взимку 2013-2014 частина обмінних операцій (продаж або обмін квартир з метою отримання іншої нерухомості) становила 35-40% від загальної кількості на вторинному ринку Києва. У травні 2014 р.відсоток таких угод зріс до 65-70% від загальної кількості. Такі дані отримав сайт DOM.RIA.com від столичних ріелторів.
За даними аналітиків, така ситуація склалася на тлі загального скорочення кількості операцій з продажем житла. Так, зараз на ринку нерухомості залишилися в основному тільки ті продавці, які хочуть змінити або поліпшити свої поточні житлові умови. Це можуть бути угоди і з доплатою і без. При цьому, більшість продавців наполягають на оформленні угоди день в день, бо не хочуть зберігати гроші на руках навіть кілька днів.
Водночас, продавців, які хочуть продати нерухомість з метою просто отримати гроші або вкласти їх в бізнес чи на депозит, зараз на ринку залишилося дуже мало. В основному це ті продавці, які хочуть продати нерухомість і виїхати з країни.
За матеріалами:
ria.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас