"Укрзалізниця" обурюється через недоотриману компенсацію за пільговиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" обурюється через недоотриману компенсацію за пільговиків

Казна та Політика
519
З січня по квітень 2014 року в приміському сполученні залізниці України перевезли пасажирів пільгових категорій на 100,9 млн грн, а отримали від облдержадміністрацій компенсацій 27,8 млн грн, або 27,5%, повідомляє прес-служба “Укрзалізниці”.
За даними відомства, зараз рівень розрахунків із залізницями за перевезення пільговиків вкрай низький. Найбільша заборгованість у Києва та Київської області, Харківської, Львівської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.
Зокрема, найбільше коштів за результатами чотирьох місяців 2014 року недоотримала Південно-Західна залізниця – 23,8 млн грн, яка перевезла пільговиків на суму майже 29,2 млн грн (компенсовано лише 18,6%). В “Укрзалізниці” це пояснюють заборгованістю Київської міської та обласної державних адміністрацій: за 4 місяці цього року КМДА повинна відшкодувати ПЗЗ 10 млн грн (без урахування перевезень “міською електричкою”), а перерахувала 0,8 млн грн. Київська область отримала послуг з перевезення пільгових категорій населення на 8,5 млн грн, а відшкодувала залізниці лише 1,37 млн грн.
Південна залізниця перевезла пільговиків на 18,5 млн грн, а отримала компенсацій 5,2 млн грн. Чималу заборгованість перед залізницею має Харківська область, жителям якої надано послуг з перевезення за пільговими тарифами на 13,9 млн грн, а оплачено 2,8 млн грн.
Львівська залізниця перевезла пасажирів пільгових категорій на 21,6 млн грн і отримала компенсацій 27,1%; Придніпровська залізниця надала послуг на 15,9 млн грн (компенсовано 25,2%). Рівень розрахунків з Донецькою залізницею становить 31,2%, пільговиків перевезено на 8,7 млн ​​грн.
Найбільший відсоток компенсацій отримала Одеська залізниця – 65,9%, яка перевезла пільговиків на суму понад 7 млн ​​грн.
У відомстві нагадують, що на залізничному транспорті в повному обсязі надається пільговий проїзд 25 категоріям громадян, що складає близько 70% від усіх перевезених пасажирів у приміському сполученні. Постійна заборгованість залізницям України за перевезення пільговиків, стабільно низький рівень покриття витрат доходами у приміському секторі – ця негативна тенденція не дозволяє своєчасно і в необхідній кількості оновлювати застарілу техніку. Знос приміського рухомого складу залізниць України становить: електропоїздів – 80,3% і дизель-поїздів – 93,1%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас