Медведєв відмовився надати гарантії територіальної цілісності України - "Росія ніколи не брала на себе таких зобов'язань" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв відмовився надати гарантії територіальної цілісності України - "Росія ніколи не брала на себе таких зобов'язань"

Світ
2461
Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв в інтерв’ю телеканалу Bloomberg заявив, що Росія ніколи не брала на себе зобов’язань щодо збереження територіальної цілісності України, а відповідно не може і не збирається давати ніяких гарантій. Стенограма інтерв’ю опублікована у вівторок, 20 травня, на сайті уряду Росії.
«Ми виходимо з того, що найголовніше завдання – заспокоїти ситуацію на території України, не гарантувати щось комусь, а заспокоїти цю ситуацію», – заявив він у відповідь на запитання журналістів про те, чи може Москва гарантувати, що Луганська і Донецька області не увійдуть до складу Росії.
При цьому Медведєв заявив, що країни Заходу самі повинні надати низку гарантій, зокрема, про те, що не стануть втручатися у внутрішні справи країни, а також що не домагатимуться приєднання України до НАТО. Однак, на думку прем’єра, українці повинні отримати гарантії в першу чергу від Києва, а для цього необхідний діалог.
«Українська влада повинна прогарантувати своєму народу, що на сході буде спокійно, що вони не будуть застосовувати важку техніку, включаючи танки і літаки, вертольоти проти своїх людей. Ось що необхідно прогарантувати, сісти за стіл переговорів і говорити про майбутнє, яким чином воно бачиться і владі Києва, і людям, які живуть на сході», – підкреслив глава уряду.
У зв’язку з цим Медведєв назвав пропагандою твердження про те, що Москва хоче приєднати будь-яку частину України, а також підкреслив, що порівняння ситуації, що склалася, з входженням Криму до складу Росії, недоречно.
«Що стосується всякого роду гіпотез про те, що Росія хотіла б якісь додаткові землі до себе приєднати, то це не більше ніж пропаганда. Я навіть не хочу це коментувати. Найголовніше – заспокоїти ситуацію всередині України. Ми ж бачимо, що там відбувається, там, по суті, громадянська війна. Ось над чим всі ми повинні думати», – резюмував він.
11 травня в Донецькій і Луганській областях пройшли референдуми про самовизначення, на яких більшість тих, хто голосували, виступили на підтримку незалежності від України. Керівництво Донецької народної республіки після плебісциту також оголосило про намір увійти до складу Росії.
Голосування в Луганську і Донецьку не було визнано київською владою легітимним і проводилося на тлі силової операції проти прихильників федералізації країни, виступи яких тривають на південному сході України з березня цього року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас