У Таїланді ввели військовий стан - армія починає наводити порядок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Таїланді ввели військовий стан - армія починає наводити порядок

Світ
1951
Армія Таїланду у вівторок, 20 травня, оголосила в охопленому політичною кризою королівстві військовий стан, передає Agence France-Press. Це рішення військові пояснили необхідністю відновити порядок після декількох місяців антиурядових протестів, внаслідок яких загинули 28 людей і сотні отримали поранення.
В офіційній заяві командування йдеться, що мета введення військового стану – «відновлення миру і порядку заради людей». Військові підкреслили, що цей крок не є переворотом. При цьому з чинним урядом не було проведено жодних консультацій з питання введення військового стану.
Відповідно до Конституції Таїланду, армія має право оголосити військовий стан у випадку, якщо терміново необхідно вжити заходів для забезпечення безпеки в суспільстві.
Опозиція з листопада 2013 року домагається усунення від влади «червоносорочечників», вимагаючи створення в країні «народної ради», що не обирається, яка буде виконувати функції уряду.
У середу, 7 травня, Конституційний суд країни ухвалив, що виконуюча обов’язки прем’єр-міністра Йінглак Чинават повинна покинути свій пост. Вона була визнана винною в перевищенні посадових повноважень.
Антиурядові демонстранти поклялися влаштувати «фінальну битву» найближчими днями. Лідери протесту наразі займають крило урядової штаб-квартири.
Разом з тим «червоносорочечники» – прихильники Йінглак Чинават і її старшого брата Таксіна Чинавата, який був скинутий з посади прем’єра в результаті перевороту 2006 року, попередили про загрозу громадянської війни, якщо влада буде передана посадовим особам, що не обираються, як того вимагає опозиція.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас