Китайці вкладуть кошти у будівництво московського метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці вкладуть кошти у будівництво московського метро

Світ
303
ВАТ «Мосінжпроект» спільно з компаніями China Railway Construction Corporation Limited і China International Fund Limited підписали угоду про співробітництво в галузі будівництва столичного метрополітену. Про це повідомляється на сайті уряду Москви. Домовленість була досягнута в рамках візиту мера Москви Сергія Собяніна до КНР.
За словами Собяніна, програма залучення інвестицій у будівництво московського метро – одна з найбільших у світі і найбільша в Європі. У ній заплановано будівництво 150 кілометрів ліній метрополітену і більш ніж 70 станцій. Один з напрямків розвитку метро охоплює і територію Нової Москви, для освоєння якої потрібний прискорений розвиток всієї транспортної інфраструктури.
Мер Москви також заявив, що сторони розроблять проект, за яким спільно інвестують і побудують цю гілку метро, а також спроектують транспортно-пересадкові вузли в оптимально короткі терміни.
За планами московської влади до 2020 року протяжність ліній метро має зрости в півтора рази. Планується побудувати понад 160 кілометрів ліній і 78 станцій метро. На сьогодні будівництво метрополітену розгорнуто на 150 майданчиках, на яких працюють близько 40 тисяч людей.
За підсумками 2013 року частка інвестицій від іноземних компаній в транспорт міста Москви становила 2,9 відсотка від загального їх обсягу. У порівнянні з 2012-м роком зарубіжні вкладення в цей сектор збільшилися на 3 відсотки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас