Росія за останні 20 років вклала в українську економіку $ 200 млрд - глава Мінекономрозвитку РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія за останні 20 років вклала в українську економіку $ 200 млрд - глава Мінекономрозвитку РФ

Світ
1216
Росія за останні 20 років вклала в українську економіку 200 мільярдів доларів, у тому числі за рахунок штучного зниження ціни на газ та інші ресурси. Про це заявив голова Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв. Міністр також повідомив, що митна політика відносно українських товарів може бути переглянута.
Коментуючи економічні відносини між двома країнами, Улюкаєв відзначив, що передбачити розвиток подій дуже складно. За його словами, на сьогодні одним зі спірних питань є Угода про асоціацію між Україною та ЄС. Улюкаєв відзначив, що якщо Україна підпише Угоду про асоціацію, то доведеться переглядати різні технічні стандарти, санітарні та фітосанітарні, ветеринарні та інші норми, підписані раніше. «Цілком можливо, це змусить нас переглянути систему мит і зборів, що існує на сьогодні між Україною і країнами Митного союзу, тобто Росією, Білоруссю і Казахстаном», – сказав Улюкаєв.
У квітні Володимир Путін оцінив допомогу Україні з боку Росії у вигляді занижених цін на газ за останні чотири роки в 35,4 мільярда доларів. Він нагадав, що Україна отримала від Росії за укладеними у 2009 році контрактами 147,2 мільярда кубометрів газу.
При цьому вже після підписання документа Київ отримав декілька знижок, зокрема в рамках Харківських угод 2010 року, а також домовленостей листопада 2013 року. В результаті цих двох пільг ціна на газ для Києва в першому кварталі 2014 року впала до 268,5 долара. У квітні вона знову збільшилася до 485 доларів після скасування послаблень.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас