Митники продовжують брати хабарі і не борються з контрабандою - визнання Міндоходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митники продовжують брати хабарі і не борються з контрабандою - визнання Міндоходів

Казна та Політика
2421
Міністерство доходів і зборів України недостатньо ефективно бореться з контрабандою і корупцією, а співробітники митних органів продовжують брати хабарі, повідомив заступник міністра доходів і зборів України по боротьбі з корупцією Михайло Ноняк.
“Якщо говорити про міністерство як таке, то, на мою думку, воно не бореться зараз ефективно з контрабандою та корупцією. Ми намагаємося проводити певну роботу. У мене є своє бачення і свої підходи. І якщо говорити про відділ, який покликаний боротися з контрабандою, він зараз не ефективний і багато хто з присутніх підприємців бачать ті побори, які зараз все одно відбуваються на митницях. Хоча вони начебто і зменшилися, але вони існують”, – сказав він на зустрічі з підприємцями в понеділок у Києві.
Свої пропозиції щодо боротьби з корупцією та контрабандою замміністра виніс на обговорення в Міндоходів. За його словами, зараз розглядаються кандидатури нових кадрів, “які можуть прийти туди з чистою совістю і які зможуть працювати на благо держави, а не свого особистого збагачення”.
У свою чергу присутній на зустрічі заступник міністра доходів і зборів, який курирує службу фінансових розслідувань, Володимир Хоменко зазначив, що найбільші корупційні проблеми існують в Одеській регіональній митниці та Ужгородській регіональній митниці Міндоходів.
“Сьогодні проблема щодо митниці є. Особливо питання виникають у зв’язку з контрабандою, вони зараз активно опрацьовуються. Але якщо ми візьмемо такі основні митниці – Одеська, Ужгородська, Львівська – ще дуже багато питань. Люди в очікуванні, чи будуть надані з Міндоходів вказівки щодо того, що ми будемо працювати так само, як і раніше. Але, я переконаний, що ніхто з нас чотирьох (заступників міністрів -ІФ) ніколи такої відмашки не дасть”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас