Виручка 10 провідних інвестбанків світу від торгівлі сировиною в I кварталі сягнула максимуму за 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виручка 10 провідних інвестбанків світу від торгівлі сировиною в I кварталі сягнула максимуму за 2 роки

Світ
132
Виручка 10 найбільших інвестбанків світу від торгівлі сировинними товарами збільшилася в першому кварталі 2014 року до максимуму за 2 роки, незважаючи на скорочення операцій деякими з них, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані аналітичної компанії Coalition Ltd.
За даними Coalition, сукупна виручка від операцій з сировиною “десятки” найбільших світових інвестбанків підскочила на 26% – до $1,8 млрд, що є максимумом із січня-березня 2012 року.
“Холодна погода в Північній Америці створила волатильність на ринках, що позитивно відбилося на показниках виручки від продажу енергоносіїв та газу, – наголошується в доповіді Coalition. – Водночас зростання виручки відзначене в порівнянні з дуже низькими показниками того ж періоду попереднього року”.
За оцінками Coalition, кількість робочих місць у підрозділах інвестбанків з торгівлі сировиною скоротилася на 9% відносно першого кварталу минулого року – до 2,098 тис.
Багато інвестбанків продають операції з торгівлі сировинними товарами або скорочують ці підрозділи.
Так, минулого місяця британський Barclays оголосив, що відмовиться від більшості глобальних операцій з торгівлі сировиною, і має намір зберегти лише операції з дорогоцінними металами, а також деривативами, прив’язаними до цін на нафту, газ і до сировинних індексів.
Раніше про відмову від низки сировинних операцій оголосили Deutsche Bank і Bank of America, в той час як JPMorgan Chase & Co. і Morgan Stanley продають ці підрозділи.
JPMorgan Chase в березні цього року оголосив про продаж свого сировинного підрозділу швейцарської Mercuria Energy Group Ltd., що спеціалізується на трейдингу на ринках енергоносіїв, за $3,5 млрд.
Morgan Stanley в грудні минулого року продав російській “Роснафті” підрозділ, що займається торгівлею нафтою, а також її зберіганням і транспортуванням.
Тим часом, Goldman Sachs минулого місяця заявив, що його виручка від торгівлі сировинними товарами в першому кварталі поточного року “значно збільшилася”, про хороші показники в цій сфері повідомив і Morgan Stanley.
У 2013 році сукупна виручка 10 найбільших інвестбанків світу від торгівлі сировиною скоротилася на 18% на тлі низької ринкової волатильності, свідчать дані Coalition.
Лідером за обсягом сировинної виручки минулого року став JPMorgan, друге і третє місця посіли відповідно Goldman Sachs і Morgan Stanley.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас