Погана, але стабільність: Fitch підтвердило рейтинги Харкова на рівні "CCC" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Погана, але стабільність: Fitch підтвердило рейтинги Харкова на рівні "CCC"

Казна та Політика
430
Агентство “Fitch Ratings” 16 травня підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) міста Харкова в іноземній валюті на рівні “CCC” і короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні “C”.
Також агентство підтвердило довгостроковий РДЕ міста в національній валюті на рівні “B-” і національний довгостроковий рейтинг “A + (ukr)”, прогноз “Негативний”.
Рейтинги внутрішніх облігацій міста на суму 99,5 млн грн підтверджені на рівнях “B-” і “A (ukr)”.
Як зазначили в агентстві, рейтинги Харкова стримуються суверенними рейтингами України. Політичний ризик в Україні залишається високий. На думку “Fitch”, політична криза в Україні загострилася в останні шість місяців, викликавши подальше погіршення інституційного середовища в країні.
Серед позитивних факторів у “Fitch” відзначили, що в 2013 році Харків продовжив демонструвати стабільні бюджетні показники, мав низький борг і значну ліквідність. Проте місто піддане ризикам рефінансування та ризикам, пов’язаним з умовними зобов’язаннями великого муніципального сектора, що може чинити тиск на бюджет Харкова.
В кінці 2013 року борг міста перебував на низькому рівні – 8,4% поточних доходів (394 млн грн). Харків мав високий показник забезпеченості боргу, відсоткові платежі становили 1% операційних доходів. “Fitch” очікує, що борг міста залишиться низьким на рівні близько 5% поточних доходів, оскільки в нього немає потреб у запозиченнях в середньостроковій перспективі.
Крім того, “Fitch” очікує, що Харків збереже стабільні бюджетні показники в 2014-2016 роках при ослабленні операційної маржі до 10%.
На сьогодні міжнародний рейтинг Харкова за шкалою “Fitch” перебуває на одному рівні з суверенним рейтингом України: “CCC”/“В-” прогноз “Негативний”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас