Влада самопроголошеної ДНР збирається відмовитися від гривні - на користь рубля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада самопроголошеної ДНР збирається відмовитися від гривні - на користь рубля

Кримінал
4937
Влада самопроголошеної ДНР почали переговори з українськими прикордонниками, що охороняють донецьку ділянку російсько-українського кордону, про їх перехід на бік народної республіки, заявив “віце-прем’єр” Андрій Пургин.
“Відкриття держкордону з Росією одне з наших першорядних питань, ми зараз над ним працюємо, ведемо переговори з прикордонниками. Проблема в тому, що частина з них приїхали з західних областей України, домовлятися з ними складно”, – цитує його слова Інтерфакс-Україна.
При цьому влада ДНР планує вирішити питання відкриття держкордону в найкоротші терміни. “Не секрет, що зараз російським громадянам дуже складно в’їхати сюди через проблеми на кордоні. Ми ці питання найближчим часом постараємося вирішити і цілком взяти під контроль держкордон у Донбасі”, – сказав Пургин.
Крім того, він заявив, що влада ДНР розглядає можливість відмови від гривні на користь рубля. Він пояснив, що “якщо Україна відключить нас від своєї банківської системи, то гривня у нас може закінчитися через один-два тижні”. “Але для того, щоб перейти на рубль, нам необхідно укласти відповідні угоди, оскільки рубль ми теж не друкуємо”, – зазначив він.
Нагадаємо, вчора ДНР прийняла конституцію самопроголошеної держави, визначивши її парламентською республікою з двома державними мовами. Крім того, за конституцією, передбачається приєднання республіки до іншої федеративної держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас