Лондонці багатіють в 5 разів швидше від інших жителів Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондонці багатіють в 5 разів швидше від інших жителів Великобританії

Світ
389
Добробут лондонських домогосподарств зріс з 2006 по 2012 рік на 31% – в п’ять разів більше, ніж аналогічний показник у середньому по країні, пише Financial Times з посиланням на Національне статистичне управління Великобританії (ONS).
Єдиним регіоном країни, де домогосподарства стали біднішими у вказаний період, став північний схід, де добробут жителів впав на 10%. За словами аналітиків ONS, настільки значний розкид зумовлений головним чином різною динамікою цін на житло.
За даними дослідження, 10% найбільш заможних британських сімей володіють 44% багатств в країні, тоді як на половину найменш забезпечених жителів припадає лише 9% загального добробуту.
Також опитування понад 20 тис. домогосподарств показало, що у 7% з них були зайві гроші на купівлю іменних автомобільних держномерів (ціни на них починаються від 250 фунтів і доходять до десятків і сотень тисяч фунтів), а 11% мають більш ніж один об’єкт нерухомості.
З іншого боку, чверть британських сімей мають заборгованість за кредитами, і приблизно стільки ж не робили самостійних відрахувань у пенсійні фонди, тобто після завершення кар’єри зможуть претендувати лише на базову допомогу від держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас