Зростання ВВП єврозони залишилося в I кварталі на рівні 0,2%, менше за очікування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП єврозони залишилося в I кварталі на рівні 0,2%, менше за очікування

Світ
48
Темпи зростання економіки єврозони в першому кварталі 2014 року залишилися на рівні 0,2% порівняно з попереднім кварталом, свідчать попередні дані Статистичного управління Євросоюзу.
Підвищення показника виявилося вдвічі менше за середній прогноз аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
У річному вираженні ВВП додав 0,9% при консенсус-прогнозі в 1,1%. Таким чином, річні темпи зростання прискорилися з 0,5% у жовтні-грудні.
“Зростання в єврозоні в першому кварталі було пристойним, але деякі випереджаючі показники вже дають зрозуміти, що в другому кварталі знову може відбутися ослаблення. На цьому тлі ЄЦБ, схоже, підтвердить слова справою на засіданні наступного місяця і розширить підтримку економіки” -, заявив старший економіст ING Groep NV в Амстердамі Мартін ван Вліт.
Підйом німецького ВВП в минулому кварталі прискорився до 0,8% з 0,4% кварталом раніше, перевищивши очікування ринку. Німеччина, найбільша економіка валютного блоку, знову показала найкращі темпи зростання серед 18 країн, що входять до нього, однак її успіхи не можуть компенсувати слабкі показники інших держав.
Обсяг французької економіки не змінився, хоча прогнозувалося підйом на 0,1%, а італійська економіка втратила 0,1% за очікуваного зростання на 0,2%. У Португалії спостерігалося скорочення ВВП на 0,7% порівняно з попереднім кварталом.
Європейська економіка вийшла з рекордної за тривалістю (6 кварталів поспіль) рецесії в квітні-червні 2013 року, і зростання триває вже чотири квартали поспіль. Проте країни регіону як і раніше борються з наслідками кризи: безробіття залишається на рівні 11,8%, поблизу рекорду, інфляція в квітні становила 0,7%.
ВВП 28 держав Євросоюзу збільшилося минулого кварталу на 0,3% до жовтня-грудня і на 1,4% в річному вираженні.
За травневим прогнозом Єврокомісії, ВВП єврозони збільшиться на 1,2% в 2014 році і на 1,7% в 2015 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас