Державна верхівка України заробляла в рік мільярд доларів на сонячній електроенергії - влади Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державна верхівка України заробляла в рік мільярд доларів на сонячній електроенергії - влади Криму

Енергетика
2193
В.о. голови Республіки Крим Сергій Аксьонов назвав сонячні електростанції компанії Activ Solar “шахрайськими”.
“Вони отримували все безкоштовно на території республіки Крим – землю, сприяння. Взагалі, я вважаю, що це проекти липові – Activ Solar отримував кредити у держбанків України, сам собі створив пільги, під ці пільги отримав всі права управління, “зелений” тариф, який в 10 разів перевищує вартість електроенергії, яка звичайним способом виробляється. В жодній країні світу немає такого прецеденту. Тобто самі у себе повністю паразитували”, – заявив він.
“Це шахрайський проект, на мій погляд. Який дозволяв державної верхівці України заробляти на рік під мільярд доларів і класти в кишеню. Тут ні у кого ніяких секретів в цій частині немає”, – додав він.
За словами Аксьонова, зараз цими електростанціями займається кримська прокуратура. Австрійська компанія Activ Solar побудувала в Україні 11 СЕС. Вона вважається компанією Андрія Клюєва.
Через деякий час з’явилася заява компанії Activ Sola – вона вважає необгрунтованою заяву в.о. глави Республіки Крим Сергія Аксьонова, в якій він назвав її проекти з будівництва сонячних електростанцій “шахрайськими”.
“У своїй діяльності компанія керується найвищими світовими стандартами бізнес- діяльності, що виключають будь-які нелегальні дії, що підтверджується результатами перевірок міжнародних аудиторів і високою довірою міжнародних фінансових інституцій та банків , у тому числі російських і китайських, кошти яких виділяються на реалізацію проектів будівництва сонячних електростанцій в Криму”, – повідомила прес-служба Activ Solar.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас