Хабарники залишилися: топ-чиновник з ГосЧС вимагав хабар в 1 млн "за сприяння" у бізнесі, - СБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хабарники залишилися: топ-чиновник з ГосЧС вимагав хабар в 1 млн "за сприяння" у бізнесі, - СБУ

Казна та Політика
1839
Служба безпеки України зафіксувала факт вимагання та отримання хабара заступником голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Встановлено, що 14 травня директор приватної комерційної фірми, громадянин Н., в приміщенні службового кабінету заступника голови ДержНС передав чиновнику неправомірну вигоду за сприяння у здійсненні підприємницької діяльності, зокрема за підписання актів прийняття в експлуатацію систем протипожежного захисту ТРЦ в місті Луцьку.
Частина хабара в розмірі близько 200 тисяч гривень була захована в портфелі під особистим столом чиновника в його службовому кабінеті. Загальна сума, яку вимагав чиновник, повинна була становити 1 мільйон гривень, решту суми підприємець мав передати найближчим часом.
За матеріалами СБ України працівниками Дарницької військової прокуратури розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України. Тривають слідчі дії.
Справа перебуває під особистим контролем голови СБУ. Служба продовжує роботу в напрямку виявлення та припинення фактів корупції в органах державної влади.
За матеріалами:
censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас