Найбільші банки Європи помітили зростання поганих позик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші банки Європи помітили зростання поганих позик

Фондовий ринок
414
Більшість європейських банків зіткнулися з різким зростанням “поганих” кредитів.
Однак, незважаючи на це, інвестори продовжують вкладати значний обсяг коштів у банківський сектор. Про це свідчать дані дослідження міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.
За даними Fitch обсяг “поганих” кредитів у 2013 р. збільшився на 8,1% і подолав позначку в 1 млрд євро.
“Це доза реальності. Дані свідчать про те, що банки приховували “погані” кредити і занижували резерви під них. Особливо часто це відбувалося в периферійних країнах, але не тільки в них”, – говорить аналітик банківського сектора ECM Роберт Монтагью.
Експерти агентства Fitch проаналізували більше сотні банків в рамках спільної роботи з Європейським банківським управлінням (European banking authority, EBA). У 29 фінансових організаціях обсяг “поганих” кредитів збільшився на 20%, в ​​той час як близько третини банків зафіксували незначне зниження або стабілізацію обсягів “поганих” кредитів.
При цьому, за даними Fitch, резерви банків на покриття безповоротних кредитів збільшилися в 2013 р. на 7,5% до 570 млрд євро.
Для того, щоб уникнути подальшого зростання обсягу “поганих” кредитів, європейські регулятори готують жорстку систему класифікації прострочених і неповоротних кредитів, таким чином уніфікуючи систему банківського контролю у всіх країнах ЄС перед проведенням загальноєвропейських стрес-тестів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас