Грузія анонсувала підписання договору про асоціацію з ЄС 27 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія анонсувала підписання договору про асоціацію з ЄС 27 червня

Світ
664
У Грузії назвали дату підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, повідомляє «Грузія Online». Як заявив глава уряду республіки Іраклій Гарібашвілі на зустрічі з президентом Європейської ради Херманом ван Ромпеєм, договір буде затверджений 27 червня.
За інформацією «Тбіліської тижня», прем’єр-міністр зазначив, що договір дуже важливий для Грузії. «Він переведе нашу країну на новий щабель відносин з ЄС і зробить вступ Грузії до ЄС незворотнім», – додав він.
Цього ж дня, 27 червня, підписати аналогічну угоду з Євросоюзом планує і Молдова.
У листопаді минулого року Грузія і Молдова парафували (попередньо затвердили) ці угоди. Це сталося на саміті «Східного партнерства» (інтеграційної програми ЄС для країн колишнього СРСР) у Вільнюсі. Європейсько-грузинський договір , як повідомлялося, парафували під звуки грузинської пісні «Суліко».
Укласти угоди з ЄС тоді планували також Вірменія та Україна. Однак Єреван переглянув свої плани, оголосивши про вступ до Митного союзу з Росією. Київ, у свою чергу, незадовго до саміту оголосив про призупинення процесу зближення з ЄС та активізацію економічних зв’язків з Росією (таке рішення влади на чолі з тодішнім президентом Віктором Януковичем стало приводом для «Евромайдана» – масових антиурядових акцій, що завершилися зміною влади в країні).
Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі передбачає посилення співпраці в різних сферах, приведення національного законодавства у відповідність до європейських, доступ країни, що укладає договір з ЄС, на європейський ринок.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас