Україна припинила постачання води до Криму Північно-Кримським каналом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна припинила постачання води до Криму Північно-Кримським каналом

Аграрний ринок
2175
Північно-Кримський канал на сьогодні функціонує для споживачів Херсонської області, а Крим так і не хоче платити за поставлену ще в 2013 році дніпровську воду.
Про це інформує Державне агентство водних ресурсів України на своєму офіційному сайті, повідомляє «Укрінформ».
«Північно-Кримський канал працює в експлуатаційному режимі, який коригується відповідно до потреб водокористувачів Херсонської області, через відсутність конструктивних пропозицій з оформлення договірних відносин для забезпечення водними ресурсами потреб АР Крим на питне водопостачання та зрошення», – йдеться в повідомленні.
У відомстві звернули увагу, що «питання погашення заборгованості водокористувачами Криму перед Управлінням Північно-Кримського каналу на суму 1,7 млн ​​грн в 2013 році залишається невирішеним».
У Криму поки що ніяк не коментують повідомлення Держводагентства України.
Як повідомляли «Коментарі», в Криму склалася критична ситуація з водопостачанням і особливо з зрошенням сільськогосподарських земель. В Адміністрації президента України заявили, що кримська влада не намагається врегулювати з Україною питання водопостачання, а здійснює несанкціонований забір.
У Криму без води вже загинув весь посів рису. Також невтішні прогнози щодо врожаю сої та кукурудзи. Проте, місцева влада заявила, що Крим абсолютно незалежний від України щодо постачань води.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас