Українській економіці потрібні структурні реформи - американський експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українській економіці потрібні структурні реформи - американський експерт

Казна та Політика
522
Американський економіст Дуглас Редікер, запрошений науковий співробітник Інституту міжнародної економіки Петерсона, колишній член виконавчої ради МВФ, переконаний, що Україна повинна проводити структурні реформи, для того щоб розвивати економіку. Кошти МВФ надаються в тому числі і з цією умовою – нагадав він в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ.
“Коментуючи вплив на економіку України міжнародної фінансової допомоги, експерт сказав: “Є два основні напрямки впливу. Перше – це те, що вже зроблено. Були надані кошти, яких так бракувало. Країна має зовнішні боргові зобов’язання, які потрібно виплачувати. Є платежі росіянам за газ. Це платежі, з правомірністю яких ви можете погоджуватися чи ні, але вони існують. Крім того, Уряд вимагає грошей, щоб надавати деякі види послуг населенню. Все це в короткостроковій перспективі покривається завдяки фінансуванню МВФ. Але в довгостроковій перспективі потрібні структурні реформи української економіки, про які постійно говорять в МВФ. Фонд надає фінансування під болісні, але подекуди необхідні реформи, які безперечно допоможуть українській економіці стати більш стійкою”.
“Ви повинні лібералізувати ціни на енергоносії. Субсидії для перегляду. Податкова політика повинна змінитися. Повинна зникнути клептократична і корумпована олігархічна система, яка панувала при колишньому режимі. На це варто звернути увагу, в іншому випадку українська економіка не розвиватиметься в потрібному напрямку”, – підкреслив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас