Економійний позитив: план зі збору доходів до Держбюджету в січні-квітні перевиконано на 0,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економійний позитив: план зі збору доходів до Держбюджету в січні-квітні перевиконано на 0,3%

Казна та Політика
329
Перерахування Національного банку України (НБУ) до державного бюджету країни забезпечили перевиконання плану зі збору доходів у січні-квітні на 0,3%, повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак на брифінгу в понеділок.
За його даними, доходи держбюджету в січні-квітні становили 120,4 млрд грн, що на 13,5% перевищує аналогічний торішній показник. Доходи загального фонду держбюджету становили 106,2 млрд грн, що на 16,2% перевищує минулорічний показник.
За даними голови Мінфіну, сукупні перерахування до держбюджету з боку Нацбанку в січні-квітні становили 22 млрд грн.
О.Шлапак зазначив, що без урахування перерахувань НБУ держбюджет за доходами в січні-квітні був би недовиконаний на 1%.
Щодо витрат голова Мінфіну повідомив, що в січні-квітні з держбюджету вони становили 127,5 млрд грн, що на 5% перевищує минулорічний показник, в тому числі за загальним фондом – 114,4 млрд грн, що на 4,4% більше, ніж за аналогічний період 2013 року.
Усього, за його словами, видаткова частина держбюджету в січні-квітні виконана на 92%, зокрема, витрати на оборону і правоохоронні органи, а також на соціальні потреби профінансовані на 100%.
Міністр фінансів також констатував, що дефіцит у бюджетній сфері без урахування НАК “Нафтогаз України” в січні-квітні зафіксований на нульовому рівні. Разом з тим з урахуванням НАК “Нафтогаз України” бюджетний дефіцит становив 1,5%, або близько 13 млрд грн.
О.Шлапак також повідомив, що уряд України поки що не планує переглядати показники держбюджету країни на поточний рік, незважаючи на те, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) погіршив прогноз падіння ВВП до 5%. За його словами, уряд не згоден з такою оцінкою і має намір провести відповідну дискусію з експертами місії МВФ в червні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас