Економічні санкції проти Росії боляче вдарять по ЄС - секретна доповідь Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічні санкції проти Росії боляче вдарять по ЄС - секретна доповідь Євросоюзу

Світ
3427
У ЄС побоюються, що можливі економічні санкції проти Росії через кризу в Україні нададуть значний негативний вплив на економіку ФРН та інших європейських країн, пише газета Daily Telegraph з посиланням на підготовлену Євросоюзом секретну доповідь.
“Одне з місцевих видань отримало доступ до секретної доповіді, підготовленої Єврокомісією. У ній сказано, що санкції (проти економіки РФ – ІФ) здатні знизити прогноз економічного зростання ФРН на майже 1%. Це наблизить Берлін до економічного спаду, що згубно позначиться на всій єврозоні”, – зазначає видання.
Daily Telegraph повідомляє, що мова йде про одну з цілої серії доповідей ЄК про можливі наслідки масштабних економічних санкцій проти Росії. Вона була передана керівництву країн ЄС незадовго до Великодня.
У доповіді розглядаються три сценарії. Найбільш радикальний передбачає заборону на імпорт газу і нафти з Росії. За такого розвитку подій зростання економіки ФРН в поточному році сповільниться на 0,9%, вважають автори документа. Наступного року, за їх прогнозом, викликане наслідками санкцій зниження економічного зростання становитиме 0,3%.
Видання наводить подробиці про більш м’якший варіант санкцій, за якого ввезення нафти і газу до Європи зберігається, але вводиться заборона на імпорт іншої продукції з Росії. Такий варіант призведе до уповільнення зростання економіки ФРН на 0,3% цього року і на 0,1% в 2015 році.
За даними Daily Telegraph, в доповіді підкреслюється, що в довгостроковій перспективі негативні наслідки для німецької економіки будуть більш відчутні.
У статті йдеться з посиланням на дані доповіді, що досі влада ФРН з небажанням відгукувалася на заклики до запровадження більш жорстких санкцій проти Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас