Росія аналізує, як обійтися без українських сховищ при постачаннях газу до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія аналізує, як обійтися без українських сховищ при постачаннях газу до Європи

Енергетика
1054
Росія аналізує, як обійтися без українських підземних сховищ при постачаннях газу до Європи, повідомив журналістам заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський.
Побудовані в епоху СРСР гігантські ПСГ на заході України традиційно використовуються для підтримки постачань газу до Європи, тоді фактично транзитний газ використовується індустріальним сходом України. Це створює необхідність створення до зими великих запасів газу в українських сховищах для забезпечення безперебійного транзиту взимку.
Однак А.Яновський повідомив, що “Газпром” докладає всіх зусиль для безперебійного постачання газу в ЄС, є можливість закачування газу в ПСГ інших країн, не в сховища України”.
“Можемо використовувати на повну потужність газопровід “Ямал-Європа”, “Північний Потік”. З урахуванням “Опала” постачання можуть становити 15 млрд кубометрів на рік, що можна порівняти з об’ємом ПСГ України”, – додав заступник міністра.
За словами А.Яновського, “Нафтогаз” на переговорах у Варшаві, що відбулися 2 травня, не розкривав запаси в своїх ПСГ, його позиція була такою: “Дайте нам максимум газу на вході в систему, а ми самі вирішимо, скільки взяти собі, а скільки протранзитувати”.
Втім, з минулого тижня “Нафтогаз” на щотижневій основі почав розкривати дані про динаміку запасів у своїх сховищах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас