МВФ: криза в Україні являє собою небезпеку для всіх - світ не має іншого вибору, окрім як допомогти їй — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: криза в Україні являє собою небезпеку для всіх - світ не має іншого вибору, окрім як допомогти їй

Кредит&Депозит
2027
Ситуація в Україні є непередбачуваною і може мати негативні наслідки для світової економіки. Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.
“Криза в Україні являє собою небезпеку (в економічному плані), ступінь якої вкрай важко встановити. Крім того, навряд чи можна прогнозувати, яка ймовірність того, що вона пошириться і на інші держави. І все ж ця криза може мати тяжкі економічні наслідки (для світової економіки)”, – зазначила Лагард.
Голова МВФ пояснила, що вже зараз геополітична обстановка впливає на міжнародну торгівлю, на потоки капіталів і енергобезпеку в Європі. Кредити Фонду обсягом в 17 млрд доларів, за її словами, покликані допомогти республіці повернути довіру інвесторів і встановити фінансову стабільність.
Водночас французька чиновниця підкреслила величезні витрати, які належить вирішити для міжнародного співтовариства, щоб підтримати Україну. “Україні потрібно набагато більше, ніж 17 млрд долл.”, – зазначила Лагард. “Наприклад, двостороння допомога з-за кордону та фінансова допомога з інших міжнародних фінансових інститутів. Міжнародна спільнота в цьому не має іншого вибору”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас