Найбільше на хабарах заробляють розпорядники бюджетних коштів, судді та чиновники земагентств - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільше на хабарах заробляють розпорядники бюджетних коштів, судді та чиновники земагентств - МВС

Казна та Політика
362
Протягом цього року встановлено причетність до корупційних дій більш ніж сотні керівників органів влади і управління. Про це в інтерв’ю газеті “Іменем закону” сказав начальник Департаменту ДСБЕЗ МВС генерал-лейтенант міліції Василь Пісний.
За словами В.Пісного, серед посадових осіб, причетність яких до корупційних схем встановлена ​​міліцією, – міський голова, п’ять заступників мерів, 13 керівників райдержадміністрацій.
“Фігурантами кримінальних проваджень стали чиновники Міністерства охорони здоров’я, Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні Євро-2012, Служби автомобільних доріг, Укрзалізниці, Фонду соціального страхування тощо. Провину згаданих осіб ще повинні довести, але вже зараз з упевненістю можна стверджувати: у держави, а отже у нас з вами, викрадено мільярди гривень”, – сказав В.Пісний.
Він також зазначив, що за частотою отримання “презентів” в лідерах – навчальні, лікувальні заклади, дрібні контрольні органи.
“Там “відкупні” беруть часто, але їх суми незначні. Щодо розмірів неправомірних винагород, то найбільше “заробляють” розпорядники бюджетних коштів, судді та чиновники, що приймають рішення про виділення земельних ділянок. За рівнем суспільної небезпеки найбільшу загрозу являють депутати, що лобіюють інтереси бізнес-структур і приймають закони, які дозволяють їм нелегально збагачуватися за рахунок простих людей”, – сказав правоохоронець.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас