Факт відновлення співпраці з МВФ набагато важливіший, ніж отримані кошти - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Факт відновлення співпраці з МВФ набагато важливіший, ніж отримані кошти - експерт

Кредит&Депозит
535
Сам факт відновлення співпраці з МВФ важливий для України набагато більше, ніж перший транш кредиту. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив голова Комітету економістів України Андрій Новак.
“Я б сказав, що ця програма з МВФ, вона важлива не стільки з точки зору самих сум, як важливий сам факт відновлення співпраці з МВФ. Тому що інші кредитори України, чинні та потенційні, вони орієнтувалися саме на цей факт відновлення співпраці МВФ з Україною. Найбільш важливий є саме цей факт, тому що навіть перша сума траншу для України в нинішній ситуації практично нічого не вирішує. Наприклад, наш дружній сусід виставив нам нову, набагато більшу суму боргу перед Газпромом, яка вже перевищує перший транш від МВФ”, – зазначив Новак.
На його думку, співпраця міжнародних організацій з Україною свідчить про бажання світової спільноти допомогти нашій державі у складний для неї час.
“На щастя, світ – як Європа, так і США, Канада, Японія – не залишив Україну наодинці, принаймні з фінансової точки зору готовий Україну підтримувати і допомогти в цей важкий час”, – підкреслив Новак.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас