РЖД припинили закупівлю імпортних рейок - і будуть купувати у Абрамовича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РЖД припинили закупівлю імпортних рейок - і будуть купувати у Абрамовича

Світ
1291
Російські залізниці з січня 2014 року перестали купувати рейки іноземного виробництва, пише газета “Ведомости” з посиланням на представника залізничної держмонополії. Замість імпортних Російська залізниця буде закуповувати рейки у російських компаній Evraz Романа Абрамовича і “Мечел” Ігоря Зюзіна.
Іноземні 100-метрові рейки з поліпшеними технічними характеристиками (їх можна укладати встик і вони при зміні температур не будуть деформуватися) закуповувалися для гілок швидкісного сполучення Москва – Петербург і Петербург – Гельсінкі.
У 2013 році Російські залізниці закупили 950 тисяч тонн рейок, з них 20% були іноземного виробництва, решту поставила група Evraz.
За даними видання, в кінці 2013 року “Торговий дім РЖД” (структура Російської залізниці, що займається закупівлями рейок) опрацьовував можливість купувати і в 2014 році рейки японської Nippon Steel, але вирішив відмовитися від них. Evraz і “Мечел” тим часом придбали прокатні стани для випуску довгих рейок.
Гендиректор агентства “Infoline-аналітика” Михайло Бурмістров пояснив виданню, що, перейшовши на 100-метрові рейки російського виробництва, Російські залізниці заощадять на закупівлях до 30%, або 100 млн доларів на рік. 100-метрові рейки дорожчі за 25-метрові, але через меншу кількість стиків вони вимагають менш часту заміну, пояснює експерт.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас