Ціни на житло у Великобританії продовжують зростати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на житло у Великобританії продовжують зростати

Нерухомість
233
Ціни на житло у Великобританії зростають останні три місяці, а попит на нерухомість продовжує перевищувати пропозицію, повідомляє Halifax.
Показники зросли на 2,3% порівняно з попередніми трьома місяцями і досягли в середньому 177,648 фунтів ($301,3), повідомляє Lloyds Banking Group Plc.
Незважаючи на те що ціни у квітні впали в порівнянні з березнем, Halifax відзначає, що зміни показника в місячному вираженні волатильні. Королівський інститут дипломованих оцінювачів зазначив, що ціни на житло в країні зростають.
“Попит на житло зростає на тлі відновлення економіки, – заявив представник Halifax Стівен Ноукс. – Водночас обсяг пропозиції не здатний відповідати попиту. Сильний попит торік чинив тиск на ціни на ринку житла”.
Організація економічного співробітництва та розвитку зазначає, що кошти Банку Англії, спрямовані на запобігання перегріву на ринку житла країни, можуть бути неефективними.
“Існує ризик того, що мікро- і макропруденціальні заходи неефективні в стримуванні зростання цін на ринку житла, що може призвести до його перегріву”, – заявила ОЕСР.
Плани уряду дозволити людям обміняти на готівку свої пенсійні заощадження, а не отримувати дохід протягом життя від страхової компанії, “можуть і далі стимулювати витрати домогосподарств, збільшувати попит і впливати на зростання цін на житло”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас