"Ростелеком" викуповує кабелі зв'язку в українських операторів в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ростелеком" викуповує кабелі зв'язку в українських операторів в Криму

Фондовий ринок
1245
Російська телекомунікаційна компанія “Ростелеком” викупила в українських операторів телекомунікаційне обладнання та понад 2 тис. кілометрів волоконно-оптичних кабелів в Криму на суму близько $30 млн.
Угода оформлена на одну з “дочок” російської компанії – ТОВ “Міранда-медіа”, повідомляють “Ведомости” з посиланням на джерела.
Куплена інфраструктура належала трьом українським компаніям, але відомі назви лише двох з них – “Датагруп” і “Атраком”. Переговори велися також з “Укртелекомом” Ріната Ахметова, але сторони не зійшлися в ціні.
За оцінками аналітичного агентства iKS-Consulting, ринок телекомунікацій Криму і Севастополя оцінюється в $1,8 млрд. При цьому більше 11% припадає на широкосмуговий доступ в інтернет, 8% – на платне телебачення (включаючи кабельне телебачення і платний супутниковий доступ) і 7% – на фіксовану телефонію. На кінець 2013 року в Криму і Севастополі сукупно налічувалося 532 тис. абонентів фіксованої телефонії, 263 тис. – кабельного інтернету, 364 тис. абонентів платного телебачення.
Нагадаємо, раніше “Ростелеком” побудував підводний кабель зв’язку, який з’єднав Крим з Росією через Керченську протоку. Вартість цього проекту оцінюється не менше ніж в $11 млн.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас