Найбільшою компанією світу став китайський банк ICBC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільшою компанією світу став китайський банк ICBC

Фондовий ринок
1270
Китайський банк ICBC очолив рейтинг найбільших публічних компаній Global 2000, який щороку публікує журнал Forbes. Компанії в цьому списку оцінюються на основі чотирьох показників – річної виручки, чистого прибутку, розміру активів, а також ринкової капіталізації.
ICBC посів 21 місце за виручкою, 3-е за доходами, 2-е за активами і 17-е за вартістю. Але разом це дозволило йому очолити рейтинг другий рік поспіль, йдеться на сайті Forbes.
Друге і третє місце посіли ще два китайських банки – China Construction Bank і Agricultural Bank of China. Наступні п’ять місць окупували американські компанії JPMorgan Chase, Berkshire Hathaway, Exxon Mobil, General Electric, Wells Fargo, а замикають десятку ще два представника КНР – Bank of China і PetroChina.
Серед європейських компаній найбільшою стала голландська Royal Dutch Shell, яка посіла 11 місце в рейтингу.
Найдорожчою компанією світу названа американська Apple – $483,1 млрд, найприбутковішою – іпотечне агентство Fannie Mae з США з показником $84 млрд. Воно ж очолило рейтинг компаній з найбільшими активами, їх оцінили в $3,2 трлн. Найбільша виручка в 2013 році була у торгової мережі Wal-Mart – $476,5 млрд.
Українських компаній у рейтингу не виявилося. Серед російських вище всіх розташувався “Газпром”, який посів 21-у позицію.
Нагадаємо, в січні цього року свою версію найбільших компаній світу представив Bloomberg, який ранжує фірми за ринковою капіталізацією. За його версією, ICBC посідає лише п’яте місце.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас