Siemens збільшила прибуток в II фінкварталі на 11%, купує активи Rolls-Royce за $1,3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens збільшила прибуток в II фінкварталі на 11%, купує активи Rolls-Royce за $1,3 млрд

Фондовий ринок
276
Найбільший в Європі промисловий конгломерат Siemens AG збільшив чистий прибуток у другому фінансовому кварталі на 11% завдяки гарним показникам низки сегментів бізнесу, однак обсяг замовлень компанії скоротився.
Як повідомляється в прес-релізі Siemens, чистий прибуток у січні-березні 2014 року становить 1,12 млрд євро порівняно з 1 млрд євро за аналогічний період роком раніше.
Доподатковий прибуток компанії від триваючих операцій збільшився на 21% – до 1,61 млрд євро, опинившись гірше середнього прогнозу опитаних агентством Bloomberg експертів на рівні 1,78 млрд євро.
Зростання прибутку в минулому кварталі відображає поліпшення показників підрозділів у сфері інфраструктури, охорони здоров’я та виробничого обладнання, а також наслідки реалізації програми підвищення продуктивності операцій, зазначають у Siemens.
Виручка Siemens зменшився на 1,9% – до 17,5 млрд євро, зокрема через несприятливі коливання валютних курсів.
Обсяг нових замовлень компанії скоротився на 13% – до 18,43 млрд євро.
“Другий фінансовий квартал показав, що нам як і раніше необхідно багато чого зробити для поліпшення наших операційних показників”, – заявив голова Siemens Джо Кезер.
Siemens підтвердив прогноз на поточний фінрік, що завершується 30 вересня, за яким прибуток компанії в розрахунку на акцію збільшиться не менш ніж на 15% порівняно з рівнем того ж періоду минулого фінроку (5,08 євро) при збереженні виручки на колишньому рівні.
Напередодні промисловий концерн оголосив про купівлю за 785 млн фунтів стерлінгів ($1,3 млрд) операцій Rolls-Royce Holdings Plc з випуску електротурбін, а також про плани проведення IPO підрозділу, що випускає товари для тих, хто погано чує, в якому працює більше 4 тис. осіб.
Крім цього, компанія змінює структуру: з жовтня Siemens матиме дев’ять підрозділів крім окремого бізнесу в сфері продукції для охорони здоров’я. На сьогодні операції Siemens розділені на чотири основних напрямки, в кожному з яких декілька підрозділів.
У компанії очікують, що скорочення витрат і зміна структури дозволять підвищити продуктивність її операцій приблизно на 1 млрд фунтів стерлінгів на рік починаючи з фінроку, що завершується у вересні 2016 року.
Siemens розраховує збільшувати продуктивність операцій на 3-5% на рік.
У середу Siemens і Mitsubishi Heavy Industries Ltd. оголосили, що домовилися об’єднати підрозділи, що випускають обладнання для сталеливарних заводів та інших підприємств.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас