Грузія оголосила конкурс на будівництво малої ГЕС вартістю до $20 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія оголосила конкурс на будівництво малої ГЕС вартістю до $20 млн

Енергетика
435
Міністерство енергетики Грузії у вівторок оголосило конкурс на право будівництва на річці Дзірула на заході країни гідроелектростанції встановленою потужністю 11,3 МВт (Хуневі ГЕС). Як повідомили “Інтерфаксу” у тендерній комісії Міненерго, інвестиційна вартість проекту становить $19,8 млн. Заявки прийматимуться до 4 липня.
“Переможець повинен буде підготувати техніко-економічне обґрунтування проекту, після чого отримає право на будівництво, а також володіння і управління ГЕС”, – пояснив представник відомства.
Раніше повідомлялося, що турецька компанія Unal Insaat VE Ticaret AS в 2010 році висловлювала готовність побудувати Хуневі ГЕС. Проект включений до затвердженої урядом Грузії в 2008 році держпрограми “Відновлювана енергія”, що передбачає будівництво на території країни 76 малих і середніх ГЕС загальною потужністю 1,382 тис. МВт.
Основна вимога держави до інвесторів – протягом 10 років з дня введення електростанції в експлуатацію 20% вироблюваної електроенергії має реалізовуватися за попередньо оформленим договором з АТ “Комерційний оператор електроенергетичної системи Грузії”. Інший обсяг власник ГЕС має право реалізувати на власний розсуд, включаючи експорт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас