Дефіцит зовнішньоторговельного балансу США знизився в березні на тлі різкого зростання експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит зовнішньоторговельного балансу США знизився в березні на тлі різкого зростання експорту

Світ
349
Дефіцит зовнішньоторговельного балансу США в березні 2014 року знизився на 3,6% – до $40,4 млрд на тлі найзначнішого за останні дев’ять місяців зростання обсягів експорту, свідчить оприлюднений в четвер звіт міністерства торгівлі країни.
У лютому, згідно з переглянутими даними, негативне сальдо зовнішньоторговельного балансу складало $41,9 млрд, а не $42,3 млрд, як повідомлялося раніше. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому чекали зниження дефіциту до $40 млрд з раніше оголошеного лютневого рівня.
Експорт із США в березні зріс на 2,1% – до $193,9 млрд з $190 млрд в лютому, завдяки рекордному попиту на продукцію американських компаній з боку Канади, Південної Кореї та інших країн. Експорт до Німеччини підскочив на 6,9% – до максимуму з жовтня 2008 року.
Обсяг експорту із США без врахування нафти в березні досяг рекордного рівня. “Експорт відновився після декількох слабких місяців, і це радує, – зазначає аналітик HIS Global Insight Inc. Пол Едельштейн. – Обсяг імпорту також зріс, і це також хороший сигнал, оскільки говорить про поліпшення тенденції у сфері споживчих і ділових витрат. В цілому, звіт досить сприятливий”.
Імпорт із США збільшився в березні на 1,1% – до $234,3 млрд, обсяг імпорту без врахування нафти також зріс до рекордного рівня. Дефіцит балансу торгівлі з Китаєм зменшився в позаминулому місяці на 2,2% – до $20,4 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас