Нікель подорожчає ще на 20% до кінця року - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нікель подорожчає ще на 20% до кінця року - прогноз

Фондовий ринок
271
Нікель може подорожчати ще на 20% до кінця 2014 року на тлі заборони на експорт руди з Індонезії, найбільшого виробника цього металу, і потенційних санкцій проти Росії, вважають аналітики, опитані агентством Bloomberg.
Експерти вважають, що котирування нікелю можуть сягнуи $22 тис. за тонну в кінці року порівняно з поточною вартістю $18,5 тис. за тонну. Від початку року ціни на цей метал підскочили на 33% після падіння на 19% за підсумками 2013 року.
У січні Індонезія наклала заборону на експорт необробленої нікелевої руди з метою підтримати свою переробну металургію. Тим часом Росія, другий найбільший виробник, може зіткнутися з новими економічними санкціями через звинувачення в підтримці прихильників федералізації в Україні. Санкції потенційно можуть торкнутися бізнесу найбільшого виробника нікелю в світі – ГМК “Норільський нікель”.
Низка великих банків, у тому числі Goldman Sachs і Morgan Stanley, очікують на дефіцит нікелю на світовому ринку, починаючи вже з поточного року. За прогнозом “Норнікеля”, попит перевищить пропозицію вже в наступному кварталі. Індонезія виробляє 25% всього нікелю в світі, Росія – 12%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас