Адміністрація Обами просить компанії США не приїжджати на Петербурзький форум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація Обами просить компанії США не приїжджати на Петербурзький форум

Світ
400
Адміністрація Барака Обами рекомендує топ-менеджерам найбільших світових компаній не відвідувати Санкт-Петербурзький економічний форум 21-23 травня. Про це повідомляє газета The New York Times.
За даними видання, із закликом до голов компаній не брати участь у форумі звернулися міністр фінансів США Джек Лью і старший радник президента США Барака Обами Валері Джарретт: “Ми не говоримо, що робити, але це (участь у ПМЕФ) буде виглядати не добре”. The New York Times цитує одного з панелістів форуму, який скаржиться, що бізнес поставлений в незручне становище, і що “компанії карають в будь-якому випадку”: “ті, хто поїдуть, потраплять під пильну увагу президента США. З іншого боку, на одній з приватних зустрічей наголошувалося, що (президент Росії) Путін буде уважно стежити, хто з топ-менеджерів відмовився від участі – це може вплинути на бізнес”.
Від участі в ПМЕФ вже відмовилися голови Alcoa Inc Клаус Кляйнфельд і Visa Inc Чарлі Шарф. На форумі їх замінять високопоставлені російські менеджери. Зі списку учасників форуму також зникли імена керівників PepsiCo Inc. Індри Нуйі і голови Citigroup Inc. Майкла Корбато. За даними The New York Times, “нульові шанси” на приїзд до Росії голови Goldman Sachs Ллойда Бланкфейна.
Традиційно Володимир Путін бере участь у ПМЕФ.
Не гірше, ніж минулого року
За словами міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва, на кінець квітня участь у ПМЕФ підтвердили понад 20 іноземних офіційних делегацій. За його словами, кількісний і якісний склад учасників ПМЕФ-14 буде не гірший, ніж минулого року.
За даними з матеріалів організаторів ПМЕФ-2014, всього були запрошені іноземні офіційні делегації зі 123 країн, підтвердили свою участь на сьогодні 26. Серед тих, хто не підтвердили, були США, Великобританія, Франція, Канада, Австрія, Японія, Швеція, а також Україна, Білорусія і Казахстан. Підтвердили участь: Австралія, Ангола, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Ірак, Італія, Кувейт, Латвія, Люксембург, Марокко, Мексика, Намібія, Норвегія, ОАЕ, Перу, Таїланд, Чилі, Еквадор, Ефіопія, ПАР, а також з країн СНД: Азербайджан, Киргизія, Абхазія, Узбекистан.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас