У Росії створено Агентство кредитних гарантій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії створено Агентство кредитних гарантій

Кредит&Депозит
203
Прем’єр-міністр Дмитро Медведєв підписав розпорядження про створення ВАТ “Небанківська депозитно-кредитна організація “Агентство кредитних гарантій”. Документ розміщено на сайті уряду.
Основними цілями створення агентства є:
- Зниження кредитних ризиків інвестпроектів малих і середніх підприємств шляхом їхнього поділу з кредитними організаціями та іншими фінансовими інститутами;
- Поліпшення умов кредитування суб’єктів малого та середнього підприємництва (МСП);
- Збільшення обсягів довгострокового кредитування суб’єктів МСП;
- Збільшення можливостей регіональних гарантійних організацій надавати поручительства за кредитами малим та середнім підприємствам;
- Методична та інформаційна підтримка національної системи гарантійних організацій, підвищення ефективності діяльності регіональних гарантійних організацій.
Розмір статутного капіталу агентства визначений в 50 млрд руб., статутний капітал розділений на 5 млн звичайних іменних акцій номіналом 10 тис. руб. кожна. Статутний капітал створять за рахунок випуску звичайних іменних акцій, його необхідно внести у місячний строк після реєстрації агентства.
Бізнес-план агентства на п’ять років передбачає наступні фінансово-економічні показники:
- Сукупний обсяг виданих гарантій – не менше 439,9 млрд руб;
- Сукупний обсяг забезпечених гарантіями кредитів МСП – 824,9-879,9 млрд руб;
- Загальна кількість виданих гарантій – 7321-7732 договорів.
За даними Банку Росії, темпи зростання кредитування МСП сповільнилися в 2013 р. до 15% проти 29% в 2012 р. При збереженні тенденції зростання кредитування МСП в 2014 р. не перевищить 10-12%. Тільки 7-10% кредитів для суб’єктів МСП надають на термін більше трьох років. Тим часом, потреба суб’єктів МСП в довгострокових кредитах становить 490-900 млрд руб. на рік.
Питання про зниження ризиків середньо- і довгострокового інвесткредитування суб’єктів МСП вирішать за допомогою створення федеральної гарантійної організації та підвищення ефективності діяльності регіональних гарантійних організацій.
“Формування національної системи гарантійних організацій і створення в якості її ядра Агентства кредитних організацій внесуть значний внесок у підвищення доступності кредитних ресурсів для реалізації суб’єктами малого та середнього підприємництва інвестиційних проектів у неторговому секторі, сприятимуть зниженню ризиків довгострокового кредитування суб’єктів середнього бізнесу і дозволять створити комплексну систему гарантійної підтримки малого та середнього підприємництва”, – зазначено в постанові уряду.
Єдиним засновником агентства є Росія в особі Федерального агентства з управління держмайном (Росмайно).
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас