НБУ: надходження коштів від МВФ поповнить золотовалютні резерви і сприятиме посиленню стабільності нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: надходження коштів від МВФ поповнить золотовалютні резерви і сприятиме посиленню стабільності нацвалюти

Кредит&Депозит
1125
Голова Національного банку Степан Кубів упевнений, що вже найближчими днями Україна отримає перший транш від Міжнародного валютного фонду, розмір якого становитиме близько 3,19 млрд. доларів США. Про це повідомили в прес-службі НБУ.
“Спільні зусилля фахівців Національного банку, уряду України та Міжнародного валютного фонду зробили можливим отримання такої фінансової підтримки МВФ, – сказав Степан Кубів. – Ми усвідомлюємо всю повноту нашої відповідальності і ставимо перед собою амбітні завдання, серед яких реформування фінансового сектору та забезпечення надійної, прозорої і стабільної роботи банківської системи України, що, в свою чергу, допоможе нашій країні продемонструвати в недалекому майбутньому стійке економічне зростання”.
Він зазначив, що більше 1 млрд. доларів США з першого траншу будуть зараховані в золотовалютні резерви Національного банку, що дозволить зміцнити фінансову систему нашої країни. Решту коштів отримає бюджет для стабілізації макроекономічної ситуації та фінансового стану України.
Також Степан Кубів зазначив, що надходження коштів від міжнародного співтовариства стане позитивним сигналом як для іноземних інвесторів, так і для вітчизняного бізнес-середовища, сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату та посиленню стабільності національної валюти – гривні.
“Ця програма відкриває нові можливості для більш широкої фінансової підтримки міжнародних фінансових інститутів”, – зазначив Степан Кубів.
Як відомо, 30 квітня цього року Рада директорів МВФ схвалила надання Україні дворічного кредиту за програмою “стенд-бай” розміром 17,01 млрд. доларів США для підтримки економічної програми українського уряду з відновлення макроекономічної стабільності та забезпечення економічного зростання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас