КАМАЗ продав бізнес в Україні закордонному партнеру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КАМАЗ продав бізнес в Україні закордонному партнеру

Фондовий ринок
1303
Найбільший російський виробник вантажних автомобілів – Група КАМАЗ – оголосив про продаж свому закордонному партнеру бізнесу з продажу і сервісу автомобілів в Україні, повідомила асоціація Укравтопром.
За повідомленням, на прийняття такого рішення КАМАЗ підштовхнула невизначеність економічної та політичної ситуації в Україні, а також падіння курсу гривні по відношенню до основних валют, що призвело до зниження ліквідності, посилення умов і зниження доступності запозичень.
Станом на кінець 2013 року сума балансових активів групи, що схильні до ризиків, обумовлених ситуацією в Україні, становила близько 760 млн рублів. У результаті угоди група визнала дохід у розмірі 58 млн рублів.
У повідомленні не вказується закордонний партнер, якому проданий бізнес в Україні.
В українському ТОВ “Торговельне представництво “КАМАЗ” (Київ) агентству “Інтерфакс-Україна” зазначили, що на ведення діяльності в Україні це рішення не вплине – зберігається як компанія, так і дилерська мережа, укладені контракти будуть виконуватися.
“Якщо раніше в нашій компанії капітал був російський, то буде зарубіжний, проте хто саме з партнерів КАМАЗа став власником українського бізнесу, поки що нам невідомо”, – зазначили в ТОВ “ТП “КАМАЗ”.
В Україні, за інформацією на сайті ВАТКАМАЗ”, крім ТОВ “ТП “КАМАЗ” до структури Групи КАМАЗ також входить ТОВ “Торгова компанія КАМАЗ”, зареєстрована в Чернігові.
Відповідно до держреєстру фізичних та юридичних осіб-підприємців, власником 100% ТОВ “ТП “КАМАЗ” із статутним капіталом 1,3 млн грн і “ТК “КАМАЗ” із статутним капіталом 0,41 млн грн є австрійська Systems Beteiligungsgesellschaft M.B.H.
КАМАЗ посідає 16-е місце серед провідних світових виробників важких вантажних автомобілів і восьме місце в світі за обсягом випуску дизельних двигунів. До складу технологічного ланцюжка групи входять 11 великих заводів автомобільного виробництва і підрозділів допоміжного циклу. За підсумками 2013 року продажі компанії становили 43,8 тис., у тому числі на експорт відправлено 5,7 тис. одиниць, з яких 700 од. – в Україну.
Водночас, за даними AUTO-Consulting, в 2013 році КАМАЗ був третім в Україні, реалізував 483 вантажівки і зайняв 12,1% ринку, поступившись ГАЗу і МАЗу. Але наприкінці року КАМАЗ зміг продати рекордну кількість техніки і зайняв 23% ринку, випередивши всіх конкурентів.
З початку поточного року, у зв’язку з падінням попиту через ситуацію в Україні, КАМАЗ автотехніку не поставляв.
За даними ВАТКАМАЗ”, на 1 квітня 2014 року держкорпорації “Рростехнологіі” належить 49,9% його акцій, німецькій Даймлер АГ – 11%, Avtoinvest Limited – 20,8%, KAMAZ International Management – 4,25%, ЄБРР – 4%, ТОВ “Фінансово-лізингова компанія “КАМАЗ” – 3,72%, Decodelement Services Limited – 2,73%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас