Влада України випустить ПДВ-облігації в травні - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада України випустить ПДВ-облігації в травні - МВФ

Фондовий ринок
445
Державні облігації, які будуть випущені в травні на рахунок погашення простроченого боргу з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ-облігації), матимуть ринкові відсоткові ставки і вільно торгуватимуться на ринку. Це передбачено кредитною програмою stand by України та Міжнародного валютного фонду (МВФ).
“Це буде одноразовий випуск на суму до 16,7 млрд грн. Надалі, влада взяла на себе зобов’язання докласти всіх зусиль, щоб забезпечити відшкодування ПДВ вчасно і з використанням традиційних методів”, – йдеться в матеріалах програми.
У документі зазначено, що на кінець березня цього року борг з відшкодування ПДВ становив 21,7 млрд, а ПДВ-облігаціями буде оформлений борг на кінець 2013 року.
Метою програми є недопущення подальшого збільшення цих зобов’язань і повне їх погашення до кінця поточного року. Крім випуску ПДВ-облігацій на 16,7 млрд грн в травні, ще 2,5 млрд грн боргу має бути погашено до кінця вересня і решта 2,5 млрд грн – до кінця грудня.
Передбачено, що для вирішення давніх проблем у цій галузі, влада підвищить прозорість при відшкодуванні ПДВ і до кінця червня розширить застосування схеми відшкодування в автоматичному режимі для платників з низьким рівнем ризику, відмовившись від попередньої перевірки або аудиту. Зокрема, намічено поправити критерій відшкодування ПДВ, що стосується рівня зарплати, а також включити до схеми автоматичного відшкодування всіх клієнтів спеціалізованої податкової інспекції з обслуговування великих платників податків.
Також взято зобов’язання до кінця червня заборонити практику відшкодування ПДВ в обмін на авансові платежі з податку на прибуток.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас