Ностальгія за СРСР в Росії виявилася слабкою - на першотравневі демонстрації вийшло менше 3 мільйонів росіян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ностальгія за СРСР в Росії виявилася слабкою - на першотравневі демонстрації вийшло менше 3 мільйонів росіян

Світ
926
Понад два з половиною мільйони росіян вийшли на вулиці, щоб відзначити свято весни і праці, повідомив голова Федерації Незалежних Профспілок Росії (ФНПР) Михайло Шмаков. Першотравневі демонстрації пройшли в 1154 містах Росії. Найбільш численними з них виявилися гуляння в Москві та Сімферополі, повідомляє «Інтерфакс».
У столиці на ходу профспілок, яка вперше в історії Російської Федерації відбулася на Красній площі, вийшли понад сто тисяч людей. Приблизно така ж кількість людей відвідала заходи в Сімферополі. За словами виконуючого обов’язки республіки Крим Сергія Аксьонова, демонстрація стала найчисленнішою в історії міста.
Святкування Першотравня, однак, не обмежилося традиційними демонстраціями. Так в Краснодарі до ходи приєдналася незвичайна «весільна колона», повідомляє «Российская газета». До неї увійшли близько 300 молодят у весільних нарядах, а також байкери.
Молодь Новосибірська відзначилася уже звичною першотравневою «монстрацією» – ходою з абсурдними слоганами і елементами карнавалу. Основним гаслом цього року стало словосполучення «Ад наш», повідомляє ИТАР-ТАСС. Крім того, молодь виступила на підтримку «легалізації котиків», а також за «такий балет, де всі танцюють, а я ні».
Не обійшлося при цьому і без скандалів. Святковим маршем по Невському проспекту в Санкт-Петербурзі пройшли 37 тисяч осіб. Колону замикали представники ЛГБТ-руху. Активісти радили всім представникам секс-меншин відкрити суспільству свою орієнтацію, що викликало бурхливе обурення демонстрантів із загальної колони і крики «Ганьба!», повідомляє «Пітер.tv». Аналогічна акція пройшла і в Мурманську. Втім число геїв і лесбіянок, які вийшли на ходу, не перевищувало десяти, повідомляє агентство FlashNord.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас