Єврокомісія вирішила виділити Україні додаткові 365 млн євро на реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія вирішила виділити Україні додаткові 365 млн євро на реформи

Кредит&Депозит
425
Європейська комісія прийняла рішення виділити Україні додаткові 365 млн євро на проведення реформ. Про це йдеться в заяві Єврокомісії на її офіційному сайті.
“Реагуючи на необхідність у мобілізації допомоги, що сприяє стабілізації і розвитку України, Європейська комісія сьогодні прийняла спеціальний пакет підтримки в сумі 365 млн євро. Цей пакет допоможе країні в перехідний період економіки і сприяє підвищенню ролі громадянського суспільства, просуванню і моніторингу демократичних реформ і всеосяжному соціально-економічному розвитку в Україні”, – йдеться в заяві.
Згідно з повідомленням, з цієї суми 355 млн євро підуть на підтримку уряду України у вирішенні короткострокових економічних проблем і підготовці до поглиблених реформ в контексті підписання угоди про асоціацію з ЄС. Перші виплати (250 млн євро), як очікується, відбудуться найближчим часом після підписання угоди про фінансування урядом України.
Ще 10 млн євро будуть спрямовані на підвищення ролі громадянського суспільства в Україні та моніторинг демократичних реформ і всеосяжного соціально-економічного розвитку в Україні.
Як зазначають в Єврокомісії, програма базується на низці умов, з урахуванням прогресу в проведенні реформ в таких сферах: боротьба з корупцією, державне адміністрування, конституційна реформа, виборче законодавство і судова реформа.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас