В Android настають глобальні зміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Android настають глобальні зміни

Технології&Авто
2825
Google планує внести деякі значущі зміни в систему Android в найближчому майбутньому. Компанія експериментує з голосовими командами, роблячи їх основним способом управління пристроєм, позбавляючись, таким чином, від традиційних кнопок.
Google збирається зробити свою голосову команду Ok Google більш значущим сигналом для операційної системи. Це означає, що достатньо буде промовити Ok Google всередині будь-якої програми, щоб запустити дію, пов’язану з цим додатком. Наприклад, якщо ви використовуєте програму Gallery для фотографій, ви повинні лише сказати “Ok Google”, щоб викликати елемент пошуку.
Після цього, можна попросити Google відредагувати зображення або поділитися ним. Як написано в блозі, присвяченому програмному забезпеченню Google, Android Police, незабаром може не знадобитися натискати якісь додаткові клавіші, щоб операційна система дізналася, що користувач збирається дати голосову команду.
У даній версії Android вже зараз можна запустити Google Now, натиснувши на кнопку мікрофона на екранному віджеті смартфона. Google дозволяє робити безліч різноманітних дій через сервіс Now, включаючи можливість створювати пошукові запити, встановлювати будильник і нагадування, відправляти повідомлення своїм контактам.
Голосовий помічник здатний навчатися, що дозволяє підбирати більш точні дії, що відповідають типовим паттернам користування. Згідно Android Police, Google збирається інтегрувати цей тип функціональності в основні програми для Android, дозволяючи користувачам давати більш специфічні команди.
Можливість ініціювати запуск пошуку словами Ok Google, схоже, стане опціональною. У Android Police викладені змодельовані скріншоти, засновані на інформації, отриманій з власних джерел. Один з них показує, як виглядатиме екран налаштування. Функціонал називатиметься Ok Google Everywhere, а користувачі зможуть вибрати, активувати його на своєму пристрої чи ні. Будучи включеним, гаджет буде налаштований на розпізнавання фрази “Ok Google”. Схоже, що Google збирається побудувати управління на використанні природного голосу і поширити його на всі пристрої Android.
Google також думає над ідеєю прибрати стандартну домашню кнопку, замінивши її елементом пошуку. Ця кнопка буде виглядати як червоне коло з малою буквою “g” всередині. Її натискання буде запускати пошук, незалежно від вашого місця розташування в інтерфейсі. Кнопки «Назад» і «Нещодавно встановлені програми» будуть виглядати так само, як і раніше.
Поки неясно, чи дійдуть коли-небудь ці нововведення до кінцевої версії мобільного програмного забезпечення Google, однак Android Police запевняє, що вони в результаті обов’язково потраплять на платформу. Заявлені зміни свідчать про те, що Google намагається зблизити мобільну версію Android і Android Wear.
Кнопка пошуку “g”, яка описується в Android Police, дуже схожа на іконку, яку можна побачити на макетах Android Wear. Провідний дизайнер Android Матіас Дуарте дав головному редактору The Verge Джошуа Топольські інтерв’ю, в якому говорив про те, що компанія вчиться створювати додатки, які однаково працюють на мобільних пристроях, тих, які носять, і стаціонарних.
“Якщо ваш продукт збирається стати успішним, це не нормально, якщо він може бути використаний на 7-дюймовому моніторі, а на 2-дюймовому – ні», – сказав він.
Згідно з недавніми чутками, Google зробить свої основні програми відповідними даному принципу. Додаток Gmail буде перероблено в бік меншої настирливості і буде сфокусовано на повноекранні перегляди листів.
За прогнозами, зміни можна буде побачити не раніше літа. Швидше за все, представники пошукового гіганта проллють світло на дане питання під час конференції розробників Goolge I/O 25 червня, де Google часто анонсує свої новинки.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас