Росія не зможе відмовитися від транзакцій в доларах - міжнародний експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не зможе відмовитися від транзакцій в доларах - міжнародний експерт

Світ
1375
Росія навряд чи найближчим часом відмовиться від транзакцій в доларах, якщо взагалі наважиться на подібне, вважає професор економіки Університету Кент (Великобританія) Мігель Леон-Ледесма. Якщо вони на це зважаться, то втратять можливість захистити рубль від значних курсових коливань, – сказав він в ексклюзивному інтерв’ю журналістам телеканалу БТБ.
“Дистанція між реальністю і тим, що говорить російський уряд, дуже велика, це дорого обійдеться Росії. Нещодавно я чув багато коментарів щодо здатності Росії відплатити іншим країнам за введені санкції. Я вважаю, що ці загрози дуже перебільшені.
Російський рубль має тісний зв’язок з американським доларом. Росія прагне зменшити волатильність рубля, і для цього потрібні ресурси іноземної валюти. Валюта, в якій вона найбільше торгує, – це саме американський долар. Відмова від ресурсів в доларах буде означати, що Росія буде не здатна захистити рубль від значних коливань”, – зазначив Леон-Ледесма.
Також експерт зазначив, що навіть у разі, якщо Росія таки зважиться відмовитися від долара, це не вплине на світові фінансові ринки.
“У Росії досить істотні запаси іноземної валюти – близько 500 млрд. доларів. Це велика сума, але не безпрецедентна. Наприклад, Японія володіє близько 1,2 трлн доларів. Тому навряд чи рішення Росії зробить істотний вплив на фінансові ринки. Розмір економіки Росії приблизно дорівнює економіці Італії”, – сказав Леон-Ледесма.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас