Американські інженери придумали речовину-хамелеон (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські інженери придумали речовину-хамелеон (ВІДЕО)

Світ
558
Інженери з Мічигану розробили простий спосіб управління оптичними властивостями кристала, що дозволяє, наприклад, змінювати його колір, повідомляє Lenta.ru у четвер, 24 квітня.
Вчені навчилися упорядковувати кристалічну структуру спеціальним чином. Автори запропонували використовувати фотохімічну реакцію в шарах оксидів індію та олова. Ці шари нанесені на нижню частину басейну, який наповнили керосином з розчиненими в ньому частинками латексу.
Хімічна реакція в рідині створює умови для електрофорезу, в результаті чого виникає спрямований рух іонів. Якщо мікрочастинки заряджені позитивно, то вони течуть від освітленої області.
Якщо мікрочастинки заряджені негативно, то вони притягуються до освітленої поверхні з індієм і оловом і організовуються там у колоїдну кристалічну решітку, структура якої залежить від частоти падаючого світла. При виключенні світла колоїдна кристалічна структура розпадається.
Робота була опублікована в Nature Communications, коротко з її змістом можна ознайомитися на сайті Мічиганського університету.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас