Міськрада Тернополя заборонила радянську, комуністичну і нацистську символіку на 8-9 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міськрада Тернополя заборонила радянську, комуністичну і нацистську символіку на 8-9 травня

Казна та Політика
672
Тернопільська міськрада заборонила розміщення і використання радянської, комуністичної і нацистської символіки 8-9 травня. За це рішення сьогодні проголосували 40 зареєстрованих депутатів з 41, один не голосував.
Рішенням передбачено заборонити розміщення радянської, комуністичної і нацистської символіки на будівлях і спорудах підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, житлових будинках та під час масових заходів.
Також з метою гідного вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні, увічнення трагічних подій 1939-1945 років міська рада оголосила 8 та 9 травня у Тернополі Днями скорботи і вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні.
“Ми хочемо 8 і 9 травня гідно вшанувати усіх загиблих , щоб обійшлося без будь-яких провокацій. Ми також хочемо в ці дні обмежити будь святкові заходи , приспустити прапори , які повинні бути з чорними стрічками. Попередньо ми проведемо зустрічі з різними громадськими організаціями та буде проведена роз’яснювальна робота з громадськістю щодо недопущення провокацій” , – прокоментував прийняте рішення міський голова Надал, повідомляє прес-служба міськради.
Нагадаємо, в останні роки 9 травня в Тернополі відбувалися зіткнення між представниками ВО “Свобода” і правоохоронцями, які забезпечували прохід представників Компартії до Вічного вогню в парку Слави.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас