Росія відмовилася їхати на червневу сесію ПАРЄ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія відмовилася їхати на червневу сесію ПАРЄ

Світ
532
Російська делегація не братиме участь у червневій сесії ПАРЄ.
Про це заявив голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков.
«Поки повноваження не будуть нам повернені в повному обсязі, Росія, по всій ймовірності, утримається від участі в заходах ПАРЄ, зокрема, у червневій сесії ПАРЄ. Можна з упевненістю сказати, що російської делегації на цій сесії не буде», – сказав Пушков.
Нагадаємо, 10 квітня ПАРЄ позбавила Росію права голосу в асамблеї у зв’язку з приєднанням Криму до Росії. Асамблея виключила російську делегацію з керівних органів Асамблеї – з бюро ПАРЄ, президентського комітету, постійного комітету. ПАРЄ також позбавила делегацію РФ права голосу та участі в місіях спостерігачів на виборах. Ці санкції поширюються на 2014 рік. У відповідь делегація РФ достроково покинула квітневу сесію ПАРЄ.
Після цього стало відомо, що Росія має намір зажадати від ПАРЄ повернути внесок Росії за 2014 рік, сума якого перевищує 22 млн євро. Також Держдума прийняла заяву «Про антиросійську резолюцію Парламентській асамблеї Ради Європи», де висунула ПАРЄ жорстоку умову для продовження діалогу з Росією – повне скасування санкцій щодо делегації РФ.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас