Південна Корея вимагає від тютюнових компаній оплатити витрати на лікування курців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея вимагає від тютюнових компаній оплатити витрати на лікування курців

Світ
188
Національна служба страхування здоров’я Південної Кореї (NHIS) подала позов до суду на три тютюнові компанії. Відомство вимагає від них 51,9 млн доларів, щоб компенсувати витрати на лікування захворювань, пов’язаних з курінням, передає Reuters.
Відповідачами за позовом є світові тютюнові гіганти: Philip Morris, British American Tobacco (BAT), а також місцевий лідер індустрії KT&G. «Ми вважаємо, що оскільки NHIS несе відповідальність за здоров’я населення та здійснює нагляд за страховими виплатами, то вона має право подати такий позов», – заявив журналістам адвокат служби.
Суму позову відомство розрахувало на підставі даних про платежі, здійснені державними страховиками пацієнтам з трьома типами раку, пов’язаними з курінням. Крім того, враховувалося, що в цілому витрати на лікування захворювань, пов’язаних з курінням, складають в Південній Кореї більш ніж 1,6 млрд доларів щороку.
Досі в цій країні було лише чотири випадки подання позовів проти тютюнових компаній. Всі вони були ініційовані приватними особами і жодного разу не закінчилися для них перемогою. Востаннє справу проти виробників тютюну було програно у Верховному суді країни кілька тижнів тому. Позов подавався проти компанії KT&G. Коментуючи чергову претензію – від NHIS – в компанії заявили, що будуть будувати свій захист у цій справі, грунтуючись на тих самих аргументах, що й під час попередніх судових процесів.
Проте позов NHIS все одно є знаковим. За даними ВОЗ, це перший позов, поданий державною організацією проти табачників в західній частині Тихого океану. Досі в жодній з 37 країн і територій регіону подібного прецеденту не було.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас