ЦБ Росії відкликав ліцензії у двох банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Росії відкликав ліцензії у двох банків

Фондовий ринок
834
Центробанк у четвер, 24 квітня, позбавив ліцензій дві кредитні організації – Національний банк розвитку бізнесу («НББ») і банк «Місцевий кредит» («МК Банк»).
«ВАТ «НББ» проводив високоризиковану кредитну політику, пов’язану з розміщенням коштів в низькоякісні активи. Крім того, банк не забезпечував своєчасне виконання зобов’язань перед кредиторами та вкладниками. Керівництвом і власниками банку не вжито заходів щодо його фінансового оздоровлення», – йдеться в повідомленні регулятора.
Аналогічні претензії ЦБ пред’явив і до банку «Місцевий кредит». «Кредитна організація була залучена в проведення сумнівних операцій. Протягом 2013 року обсяг сумнівних операцій клієнтів з виведення грошових коштів за кордон за зовнішньоторговельними договорами перевищив 5,5 млрд. рублів», – повідомляє Центробанк.
Банк «НББ», який втратив ліцензії, входив до системи страхування внесків. Це означає, що вкладники за рахунок Агентства зі страхування внесків отримають свої кошти обсягом до 700 тисяч рублів. Виплати розпочнуться не пізніше 8 травня 2014 року.
«МК Банк» не займався залученням коштів приватних осіб і не входив до системи страхування внесків.
За величиною активів ВАТ «НББ» на 1 квітня 2014 року посідав 223 місце в банківській системі Російської Федерації. До травня 2013 року основним акціонером банку виступав Магомед Білалов, брат екс-голови ради директорів компанії «Курорти Північного Кавказу» (КСК) Ахмеда Білалова.
«МК Банк» в рейтингу російських банків знаходився на 699 сходинці.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас