СКМ в 2013 р. інвестувала в свої активи 16 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СКМ в 2013 р. інвестувала в свої активи 16 млрд грн

Фондовий ринок
200
Група СКМ в 2013 році інвестувала в розвиток своїх існуючих активів (без урахування злиттів і поглинань) 16 млрд грн, у тому числі інвестиції в модернізацію підприємств металургійного холдингу “Метінвест” і енергохолдингу ДТЕК становили 5,7 млрд грн і 10 млрд грн відповідно.
“Незважаючи на складну політичну та економічну ситуацію в країні, ми будемо продовжувати багато і системно інвестувати в модернізацію і ефективність наших підприємств, охорону навколишнього середовища, безпеку праці, розвиток співробітників і соціальний розвиток територій, де знаходяться наші підприємства”, – цитуються в повідомленні СКМ в середу слова генерального директора компанії Олега Попова. Група уточнює, що податкові відрахування її підприємств торік становили 28 млрд грн, а інвестиції в соціальні програми – 6 млрд грн.
У квітні минулого року СКМ повідомила про зростання інвестицій в свої активи в 2012 році до 17,98 млрд грн порівняно з 15,163 млрд грн роком раніше. Зокрема, інвестиції в розвиток бізнесу та модернізацію підприємств холдингів “Метінвест” і ДТЕК становили позаторік 6,12 млрд грн і 10,33 млрд грн відповідно порівняно з 9,06 млрд грн і 4,44 млрд грн в 2011 році.
Податкові відрахування СКМ в 2012 році склали майже 29 млрд грн, а інвестиції в соціальні програми – майже 7 млрд грн, збільшившись з попереднім роком відповідно на 57,6% і більш ніж на 30%. Загальна чисельність співробітників групи за підсумками 2013 року перевищила 320 тис. осіб порівняно з 280 тис. на кінець 2012 року.
Серед ключових інвестиційних пріоритетів на 2014 рік СКМ вказує запуск “Метінвестом” повітрерозподільчої установки, комплексу пиловугільного палива та початок будівництва аглофабрики на Єнакіївському метзаводі, введення в експлуатацію лінії соляно-кислотного травлення і завершення капітального ремонту доменної печі (ДП) №4 на “Запоріжсталі”, продовження будівництва комплексів циклічно-потокової технології транспортування руди на Північному і Інгулецькому гірничо-збагачувальних комбінатах, а також продовження реалізації екологічних проектів на маріупольських підприємствах.
Зокрема, на комбінаті “Азовсталь” будуть реконструйовані аспіраційні установки у відділенні десульфурації чавуну і на ливарних дворах ДП №4. У цеху агломерації ММК ім.Ілліча будуть проведені ремонти фільтрів на всіх 12 агломашинах, а в конвертерному цеху підприємства будуть оновлені системи екологічного захисту на ДП №2 та №5 і реконструйована газоочистка конвертера №1.
Крім того, ДТЕК в квітні 2014 року планує ввести в експлуатацію другу чергу Ботієвської ВЕС потужністю 107,625 МВт, довівши її загальну потужність до 200 МВт. СКМ – керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, видобутку глин, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні і транспортному бізнесі.
До групи СКМ, зокрема, входять банки ПУМБ і “Ренесанс-Капітал”, страхові компанії “АСКА” і “АСКА-Життя”, телекомунікаційна група Vega, “Медіа група Україна”, “ЕСТА Холдинг” (нерухомість), “Український рітейл” (роздрібна торгівля), UMG (видобуток глин), “Паралель” (оператор ринку нафтопродуктів), “ Харвіст” (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг “Портінвест”. 100% акцій СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас