У Великобританії можуть ввести необхідність пред'являти паспорт при відвідуванні порносайтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії можуть ввести необхідність пред'являти паспорт при відвідуванні порносайтів

Світ
361
Для отримання доступу до порнографічних матеріалів в інтернеті громадяни Великобританії зобов’язані будуть надати скан паспорта, кредитної карти або будь-якого іншого документа, що підтверджує їхнє повноліття, повідомляє РИА Новости з посиланням на The Sunday Times.
Якщо сайти відмовляться вводити цей механізм, їх заблокують на тих же підставах, що і ресурси, де публікуються матеріали з дитячою порнографією.
На жорсткість доступу до подібних сайтів уряд вирішив піти після публікації статистики, за якою щомісяця понад 200 тисяч дітей віком до 15 років стикаються в мережі з матеріалами для дорослих. Уряд Великобританії планує, що нові заходи убезпечать дітей від небезпечного вмісту.
Прес-секретар міністерства зазначив: “Відповідно до закону матеріали 18+ повинні продаватися тільки в ліцензованих секс-шопах, куди заборонено доступ дітям. Аналогічні обмеження повинні бути введені і в інтернеті. Ми хочемо, щоб цей закон набув чинності наприкінці року”.
Поки що невідомо, чи буде це правило поширюватися на всі порносайти або лише на ті, чиї сервери розташовані у Великобританії. За даними The Sunday Times, чиновники поки що вивчають можливість поширення національного законодавства на іноземні ресурси. Перед набуттям чинності законопроект має бути схвалений парламентом Великобританії.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас