Російський IT-ринок очікує спад до 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський IT-ринок очікує спад до 20%

Світ
695
Наприкінці минулого року аналітична компанія IDC прогнозувала, що в 2013-му російський IT-ринок зросте на 7% – до $37,7 млрд. А в період з 2013 по 2017 рік витрати на IТ в Росії, як очікувалося, будуть рости щорічно в середньому на 6%. У результаті в 2017-му обсяг галузі міг би досягти $46,7 млрд.
Проте, як тепер кажуть представники IT-індустрії, за оптимістичним сценарієм, який “здається найбільш ймовірним”, російський ринок інформаційних технологій впаде в нинішньому році на 10-20%. Падіння торкнеться в основному продажів апаратного забезпечення, в той час як IT-послуги будуть зачеплені менше.
Песимістичний сценарій може реалізуватися у випадку введення нових міжнародних санкцій проти Росії – наприклад, встановлення заборони на постачання в країну високотехнологічного обладнання та програмного забезпечення.
IT-компанії зараз масово позбавляються замовлень, оскільки потенційні клієнти прагнуть економити і при зниженні своїх бюджетів скорочують в першу чергу видатки на інформаційні технології. Така ситуація, ймовірно, спровокує хвилю скорочень в IT-секторі: за оцінками, багато компаній можуть урізати штат на 20 або навіть 30%.
Разом з тим, вважають учасники ринку, скорочення обсягів продажів нового обладнання може призвести до певного зростання сегмента сервісних послуг, адже існуючі платформи необхідно підтримувати.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас